Daha Fazla Bilgi Edinin

Web Tasarım Nedir?

Web Tasarım Nedir?

Web Tasarım Nedir?

  • İst Tasarım
  • Haziran 01, 2019
Web Tasarım Nedir?

Web Tasarım Nedir sorusuna öncelikle tasarımın tanımından başlayalım. Tasarım, bir şeyi zihinde biçimlendirme, kurma, tasavvur etmedir.

Web tasarımı internette gösterilen web sitelerinin tasarımını ifade eder ki bu da web sitelerinin planlanması, oluşturulması ve güncellenmesi anlamına gelir.

Web sitesi tasarımı ayrıca bilgi mimarisi, web sitesi yapısı, kullanıcı arayüzü, navigasyon ergonomisi, web sitesi düzeni, renkler, kontrastlar, yazı tipleri ve görüntüler (fotoğrafçılık) ile simgeler tasarımını içerir.


Web Tasarımın Anlamı

Tüm bu web sitesi öğeleri bir araya getirilerek web siteleri oluşturulur. Genellikle, "tasarım" ın anlamı sadece görsel bir bakış açısı olarak algılanır. Gerçekte, web sitesi tasarımı, kullanılabilirlik, ergonomi, düzen gelenekleri, kullanıcı alışkanlıkları, navigasyon mantığı ve web sitelerinin kullanımını basitleştiren ve bilgilerin daha hızlı bulunmasına yardımcı olan diğer şeyler gibi daha soyut öğeler içerir.

Bazen web sitesi tasarımının teknik yönü tasarımın tanımında vurgulanır. Elbette, modern web sitesi oluşturma php, asp ve cgi gibi sunucu tarafı komut dosyası içerir, web sitelerinin görsel tarafı html ve css ile tanımlanır, kullanıcı deneyimi dinamik javascript ve ajax ile geliştirilmiştir.

Klasik anlamda, tasarım bir web sitesinin görsel görünümünü açıklar. Geleneksel yaklaşım kontrast, renklendirme, denge, vurgu, ritim, grafiksel öğelerin tarzı (çizgiler, şekiller, doku, renk ve yön), ikonların kullanımı, arka plan dokuları ve genel web sitesi tasarımının genel atmosferini içerir.


İyi Bir Web Tasarımı

Bir web tasarımcısı görünüm, düzen ve bazı durumlarda bir web sitesinin içeriği üzerinde çalışır. Örneğin görünüm, kullanılan renkler, yazı tipi ve görüntülerle ilgilidir. Düzen, bilgilerin nasıl yapılandırıldığını ve kategorilere ayrıldığını gösterir. İyi bir web tasarımının kullanımı kolaydır, estetik açıdan hoştur ve web sitesinin kullanıcı grubuna ve markasına uyar. Pek çok web sayfası basitliğe odaklanarak tasarlanmıştır, böylece kullanıcıların dikkatini dağıtacak veya kafalarını karıştıracak hiçbir yabancı bilgi ve işlevsellik ortaya çıkmaz.


Tüm bu unsurlar, web sitesi için belirlenen hedefleri karşılayan mükemmel bir sonuç oluşturmak için tasarımın temel prensipleriyle birleştirilmiştir.

1375+

Mutlu Müşteriler

mutlu müşteriler

33+

Tamamlanmış Projeler

tamamlanmış projeler

546+

Kahve Bardağı

bir yudum kahve molası

15+

Üyeler

üyeler

En Kaliteli Hizmet & Çünkü:

Yaptığımız işlerde bizi başarıya götüren sebebin müşteri memnuniyetinden geçtiğini bilerek en yüksek kalitede müşteri memnuniyetini gözeterek en kaliteli ürünlerle siz değerli müşterilerimizi hitap ederek hizmet veriyoruz.