Daha Fazla Bilgi Edinin

Web Sitesi Nasıl Yapılır?

Web Sitesi Nasıl Yapılır?

Web Sitesi Nasıl Yapılır?

  • İst Tasarım
  • Haziran 09, 2019
Web Sitesi Nasıl Yapılır?

Gelişen teknoloji ile çoğu kişi işini internete taşıma ihtiyacı hissetmiştir. Ürünlerini çevrimiçi satmak veya çağa ayak uydurarak işlerini daha da büyütmek isteyen kişiler için artık bir web sitesine sahip olmak önemli bir hale gelmiştir.


Web Sitesinin Görüntülenmesi

internet üzerinde yerleşik bulunan, tarayıcılar (web browser) aracılığıyla ulaşılarak görüntülenebilen dijital uygulamalar yumağıdır web siteleri. Web sitelerinin çalışmasında önemli olan faktör web server (internette kamuya açık olarak erişilebilen bilgisayar) üzerinde yayın yapan hosting üzerinde ulaşılmak istenilen alan adıyla eşleşen bölgede sitelerin gösterilmesidir. İnternet üzerinde bir web sitesine erişmek istediğinizde DNS serverlar (Domain Name Server) sizi erişmek istediğiniz hosting alanına yönlendirerek, web sitesinin online oalarak cihazınızda bulunan web browser üzerinde görüntülenmesini sağlar.

Müşterilerinizle iletişim kurmanıza ve ürünleri veya hizmetleri satmanıza olanak tanıyan düşük maliyetli bir web sitesi oluşturmak kolaydır. Harika bir işletme web sitesi oluşturmak, bir etki alanı adı satın almak ve barındırmak, içerik oluşturmak ve ardından tasarımınızı özelleştirmek ve yayınlamak için bu aşamada mutlaka web yazılım dillerini biliyor olmanız gerekir yada bilginiz yoksa işi bilen uzman birisine yaptırmanız sizin için doğru bir tercih olacaktır.


Bir Web Sitesi Oluşturmanın İlk Adımı

Bir web sitesi oluşturmanın ilk adımı, bir web barındırma hizmeti ve alan adı seçmektir. Alan adını seçtikten sonra bu alan adını barındırabileceğiniz ve sitenizi yayınlayabileceğiniz bir hosting hizmeti olucaktır.

Sonrasında web sitesi içeriğini hazırlamaktır. Web sitesi içeriği, web sitenizdeki sayfalar için yazdığınız kopyadır. İş web siteleri, basit, anlaşılır ve gezinmeleri kolay olduğunda, basit metinler ve her sayfada tek bir harekete geçirme ifadesiyle en iyi şekilde çalışır. İşletme web siteleri ayrıca Ev, Ürünler (veya Hizmetler), Hakkımızda, Blog ve Bize Ulaşın sayfaları olmak üzere beş temel sayfaya sahiptir.


Bir Web Sitesi Yaparken En Önemli Kural!

Mobil kullanım için optimize edilmiş bir web sitesi olmalı, daha çekici ve kullanıcı dostu hale getirmek için daha küçük ekranların düzenini değiştirerek mobil cihazlara uyum sağlamalı. Müşterilerin yarısından fazlası bilgisayar yerine akıllı telefonlarına göz attığından, web sitenizin mobil uyumlu olması küçük işletme sahipleri için zorunludur.

Bir web sitesi tasarlamak, renkler, yazı tipleri, resimler, sayfa yapıları, etkileşimli özellikler, kopya ve grafikler dahil olmak üzere sitenizin nasıl düzenleneceğini öngörün ve planlayın. Web sitenize girdikten sonra kalmaya ya da ayrılmaya karar vermenin üç saniyeden daha kısa sürdüğü gösterilmiştir, bu nedenle iyi bir ilk izlenim bırakmak için tavsiyelere uyunuz. Başka bir yazıda görüşmek üzere..

1375+

Mutlu Müşteriler

mutlu müşteriler

33+

Tamamlanmış Projeler

tamamlanmış projeler

546+

Kahve Bardağı

bir yudum kahve molası

15+

Üyeler

üyeler

En Kaliteli Hizmet & Çünkü:

Yaptığımız işlerde bizi başarıya götüren sebebin müşteri memnuniyetinden geçtiğini bilerek en yüksek kalitede müşteri memnuniyetini gözeterek en kaliteli ürünlerle siz değerli müşterilerimizi hitap ederek hizmet veriyoruz.