web tasarım istanbul yandex

Daha Fazla Bilgi Edinin

Müşteri Odaklı Tasarım

Müşteri Odaklı Tasarım

Müşteri Odaklı Tasarım

  • İst Tasarım
  • Ocak 01, 2019
Müşteri odaklı web tasarım

Büyük olasılıkla karışık, pop-up reklamaların çok olduğu ve kullanımı kolay olmayan bir web sitesine rastlamışsınızdır. Bu size nasıl hissettirdi? Muhtemelen hayal kırıklığına uğradınız ve bunun sonucunda web sitesini birkaç saniye içinde terk ettiniz.

Bir web sitesi tasarımcısı veya işletme sahibi olarak, müşterilerin web sitenize ulaşmaya çalıştıklarında hayal kırıklığına uğramasını istemezsiniz. SEO çalışması yapılmış bir web sitesine sahip olmak önemli olsa da, aynı zamanda kullanıcı dostu bir web sitesine sahip olmak da önemlidir. Müşteri odaklı web tasarımının ne olduğunu ve neden bu kadar önemli olduğunu sizlerle paylaşıyoruz.


Müşteri Odaklı Web Tasarımı Nedir?

Kendinizi müşterinin yerine koymak zor olabilir, ancak etkili bir web sitesinin web tasarımı ile ilgili olmadığını, müşterileriyle ilgili olduğunu unutmayın. Süper lüks bir web sitesine sahip olmak harika, ancak müşteriler önemli bilgileri bulamıyorsa, aslında işe yaramaz.

Müşteri odaklı bir web sitesi, müşteri düşünülerek tasarlanmış bir web sitesidir. Müşteri odaklı bir web sitesi oluşturmada etkili olmak için, web sitesi oluşturma sırasında kendinizi müşterinin yerine koyabilmeniz gerekir. Bu, müşterinin bir satın alma kararı vermek için ihtiyaç duyduğu tüm bilgileri sağlamanın yanı sıra bilgileri gezinmesini de kolaylaştırır.


Müşteri Odaklı Web Tasarımın 7 Gerekli Sebebi

İşte müşteri odaklı bir web sitesinin herhangi bir işletme için şart olmasının en önemli 7 sebebi.

1-) Müşteri sorunlarına çözüm bulmak
Birçok insanın çevrimiçi olmasının ana nedenlerinden biri, soruna bir çözüm bulmaktır. Müşteri odaklı bir web sitesi oluşturduğunuzda, doğrudan müşterilerin sorunlarına odaklanıyorsunuz. Müşteri odaklı bir web sitesi müşterilerin problemlerinin cevaplarını verimli bir şekilde bulmalarına yardımcı olur.

2-) İyi Bir İzlenim
Müşteri odaklı bir web sitesi, şirket hakkında olumlu hisler doğurabilir. Bir web sitesini şirketin dijital mağazası olarak düşünün. İşletme sahipleri, fiziksel konumlarının görsel olarak çekici ve iyi durumda olmasını ister. Aynı zamanda Düzgün, temiz ve görsel olarak çekici bir web sitesine sahip olmak işinizde gurur duymanıza sebep olur.

3-) Kolay Gezinme
Bir web sitesinde aradığınızı bulamamaktan daha sinir bozucu bir şey yoktur. Araştırmalar, karmaşanın ve büyük miktardaki metnin müşterileri korkutma eğiliminde olduğunu göstermiştir. Bu nedenle, kullanım kolaylığı web sitesi tasarımı söz konusu olduğunda en önemli etken olmalıdır.

4-) Daha Yüksek dönüşüm Oranı
Müşteri odaklı bir web siteniz varsa, dönüşüm oranlarınız artabilir. Müşteriler hızlı bilgi edinebiliyorlarsa, dönüşmeden ayrılma şanslarını azaltacaktır. Anahtar ise, çok bilgilendirici olmakla birlikte çok spesifik olmaktır.

5-) Hemen Çıkma Oranları
Her web sitesinde Google Analytics kodu yüklü olmalıdır. Google Analytics, hangi içeriğin çalıştığını ve hangi içeriğin revizyonu kullanabileceğini anlamanıza yardımcı olan bir araçtır. Müşteri odaklı bir web sitesi tasarımı uygulamak, hemen çıkma oranınızı düşürür ve müşterilerin sitenizde daha uzun süre kalmasına neden olur.

6-) Kalite
Müşteri odaklı bir web sitesi aynı zamanda tekrar eden ziyaretçilerin şansını da arttırıyor. Bir müşterinin, bir şirketin web sitesiyle ilgili büyük bir tecrübesi varsa, geri dönüş şansı artar.Sık ziyaret ettiğiniz web sitelerini düşünün. Ürünü beğenmenin yanı sıra, neden siteye dönüyorsunuz? Web sitesi gezinmek için mutlak bir kabus olsaydı, geri döner miydiniz? Muhtemelen değil.

7-) Erişilebilirlik
Gezinmesi kolay bir web sitesi oluşturmanın önemini vurgulamaktayız. Ayrıca müşterilerin bir web sitesine nasıl eriştiklerini düşünmelisiniz. Dijital dünyamızda, bir web sitesinin mobil cihazlar için optimize edilmesi şarttır. Mobil optimizasyonu web site sahipleri için birinci öncelik olmalı.


1375+

Mutlu Müşteriler

mutlu müşteriler

33+

Tamamlanmış Projeler

tamamlanmış projeler

546+

Kahve Bardağı

bir yudum kahve molası

15+

Üyeler

üyeler

En Kaliteli Hizmet & Çünkü:

Yaptığımız işlerde bizi başarıya götüren sebebin müşteri memnuniyetinden geçtiğini bilerek en yüksek kalitede müşteri memnuniyetini gözeterek en kaliteli ürünlerle siz değerli müşterilerimizi hitap ederek hizmet veriyoruz.